Nieuws

Kar Hang Mui en de Euward #8

Bij Galerie Atelier De Kaai zijn we supertrots op kunstenaar Kar Hang Mui, die sinds 2009 in het Atelier werkt.

Kar Hang is een van de drie prijswinnaars van de Euward. De Euward is de belangrijkste internationale prijs voor kunstenaars met een beperking, die sinds 2000 wordt uitgereikt. Doel van de Euward is om nog onbekende kunstenaars bekendheid te geven bij het grote publiek door middel van o.a. een expositie in het Haus der Kunst in München, Duitsland.

341 kunstenaars uit 22 Europese landen hebben afgelopen jaar werk ingestuurd. Door een internationale jury is een longlist  samengesteld van 16 deelnemers uit 9 landen . In het najaar van 2020 heeft de jury hieruit de 3 prijswinnaars gekozen. Kar Hang is één van deze drie. Inmiddels is een selectie van 36 tekeningen van Kar Hang naar München gestuurd, die vanaf 30 april tot 27 juni 2021 te zien is in museum Haus der Kunst samen met de kunstwerken van de twee andere prijswinnaars, Felix Brenner uit Zwitserland en Andreas Maus uit Duistsland. Kunsthistorica en Outsider Art-kenner Karin Verboeket heeft voor de bijbehorende catalogus een mooi stuk over Kar Hang geschreven.

Op 29 april wordt tijdens de opening van de expositie bekendgemaakt wie de winnaar van de 3e, de 2e en de 1e prijs is.

Kar Hang maakt rijk gedetailleerde kleurpotloodtekeningen die een vibrerende expressie hebben en waarin natuur en cultuur door hem gecombineerd worden. Landschap en architectuur, abstract en figuratief, en werkelijkheid en fantasie lopen in zijn werk in elkaar over. De tekeningen van Kar Hang verbeelden fantastische droomwerelden.

Of Kar Hang op 29 april in München persoonlijk zijn prijs in ontvangst kan nemen of niet  weten we nog niet. Gezien de corona-matregelen is het op dit moment niet mogelijk om naar Duitsland te reizen, en zal de ceremonie mogelijk digitaal moeten plaatsvinden.

Eind juni hopen we alsnog met Kar Hang naar München reizen om daar zijn kunstwerken in volle glorie te bewonderen.

Nu wachten we met spanning op de prijsuitreiking op 29 april, om te horen of Kar Hang de 3e, de 2e of de 1e prijs in ontvangst mag nemen!

0 comments on “Kar Hang Mui en de Euward #8

Comments are closed.