Michaela Hollemans (2000)

Michaela Hollemans

Michaela is sinds 5 oktober 2015 werkzaam bij de Kaai. Hier maakt zij graag tekeningen met animatiefiguren die uit haar eigen fantasie komen.
Belangrijk in haar werk is dat de figuren altijd een beweging suggereren zoals dansen of vliegen. Dit zie je ook terug in haar manier van werken. Michaela werkt voornamelijk op grote formaten omdat zij het fijn vind om met grote arm bewegingen lijnen op papier te zetten.
Daarnaast kijkt Michaela ook erg kritisch naar haar werk. Als zij een bepaalde vorm op papier wilt zetten en dit komt niet overeen met hoe ze het wilde dan begint ze gewoon weer overnieuw net zo lang tot dat ze het zelf goed vindt. Meestal begint zij met een opzet van potlood en werkt het vervolgens verder uit met viltstiften. Maar ze durft ook zeker te experimenteren met andere materialen.
Door het maken van tekeningen komt Michaela tot rust en kan zij haar fantasie een eigen plekje geven. Dit geeft de kijker ook de mogelijkheid om zijn/haar fantasie ook de vrije loop te laten.
Michaela’s grote droom is om uiteindelijk met andere animatie kunstenaars over de hele wereld samen te werken en haar werk in musea te zien hangen.

0 comments on “Michaela Hollemans (2000)

Comments are closed.