Nieuws

Marianne in Belvédère

Marianne Schipaanboord, kunstenaar van Galerie Atelier De Kaai uit Goes exposeert in het gerenommeerd museum Belvédère voor moderne en hedendaagse kunst in Heerenveen.

Van 21 december 2019 t/m 5 april 2020
De opening van de tentoonstelling is op vrijdag 20 december om 17.00 uur.

Het beeldend werk van Marianne Schipaanboord wordt gerekend tot de outsider art: kunst die tot stand komt buiten het reguliere kunstcircuit. Marianne produceert al sinds haar kindertijd een continue stroom aan tekeningen. Sinds 2005 werkt zij bij Galerie Atelier De Kaai in Goes, een werkplaats voor kunstenaars met een beperking ( onderdeel van Gors ). Hier kreeg zij de kans om haar eigenzinnige beeldtaal te ontwikkelen tot een uniek persoonlijk communicatiemiddel. Op directe, bijna dwingende wijze laat zij zien wat haar bezig houdt.

De kwaliteit en schoonheid van haar werk worden door steeds meer mensen herkend. Haar tekeningen zijn geëxposeerd in eigen land maar ook bijvoorbeeld in Londen, Wenen en New York.

Het werk van Marianne wordt in een van de kabinetten in het museum geëxposeerd. Tevens wordt de documentaire Paradijs Glaswater vertoond. Deze film uit 2016 is geregisseerd door Fifi Visser. De opening wordt gekoppeld aan een grotere expositie van Martin Jarrie.

 

0 comments on “Marianne in Belvédère

Comments are closed.